Medicinsk Yin ”Hjärtats visdom”

Kort sommarkurs, 4 tisdagar 17:45–18:55

Under denna kurs blandar Fatima Medicinsk yoga, Yinyoga och meditation. Temat för kursen är ”Hjärtats visdom” för att öppna upp flödet i hjärtat där vi har länken till vår själ och vår livskraft.

Medicinsk yoga är en terapeutisk form av kundaliniyoga som passar både dig som vill ha yoga som rehabilitering och dig som bara söker ett mjukt sätt att komma i balans. Enkla fysiska övningar kombineras med andning, koncentrationstekniker och djupverkande meditationer. Övningarna utförs långsamt och kontrollerat och alltid med utgångspunkt från din egen förmåga.

I Yinyoga fokuserar vi på att strecka och mjuka upp kroppens bindväv, leder och ligament. Vi stannar i varje position under en längre stund ca 3-5 minuter. Positionerna hålls passivt och vi tar hjälp av propps (bolster, block och filtar) i de positioner där kroppen behöver stöttas upp. Vi arbetar med olika fokusområden, till exempel höfter och rygg. I dessa delar av kroppen lagrar vi mycket spänningar, både fysiska och emotionella. Vi tar hjälp av andningen i positionerna för att bli närvarande i kroppen. Andningen är ett av de kraftfullaste verktygen du har för att bli helt närvarande i din kropp. Yinyogan är som en lång härlig meditation, ett sätt att vara helt närvarande med dig själv och lära känna din kropp och dina tankar.

Vi använder oss också av meditation som ett verktyg för att komma i djupare kontakt med oss själva. Meditation hjälper oss att bli medvetna om vårt inre, vilka tankar vi tänker och hur det påverkar oss. Vi kommer använda oss både av andningsmeditationer eller mantran där vi tar hjälp av rösten för att komma djupare in i kroppen.

Period: 4 juni – 2 juli (ej 18/6)
Tisdagar kl 17:45-18:55
Antal gånger: 4
Pris: 650 kr (10% rabatt, ordinarie pris 750 kr). Kurs faktureras.
Drop-in 240 kr, bokas via sms till Fatima och betalas kontant/swish på plats.
Ledare: Fatima Abaas. Här berättar Fatima mer om vad hon inspireras av.

Så här anmäler du dig

Vi använder oss av bokningssystemet Bokadirekt. Vi skickar faktura till din mejl ca 2 arbetsdagar efter vi fått din bokning. Fakturan ska vara betald en vecka innan kursstart. Bokar du senare än en vecka innan betalar du så snart du fått fakturan. (klicka på knappen Boka yogakurs). Läs våra bokningsvillkor.

Till schemat