AROMA FLOW YOGA

Denna förmiddag ger dig en inblick i hur eteriska oljor kan påverkar oss. Vi kommer dofta, sprayar i rummet och applicerar oljan direkt på huden. Aromaterapin flyttar in i yogasalen. Vi gör ett lugnt yogapass där vi kombinerar oljornas effekter med mjuka yoga rörelser och meditation.

Doften av den eteriska oljan stimulerar vårt luktsinne. Det tar cirka 20 sekunder för doften att nå doftcentrum. Luktsinnet som står i direktförbindelse med det limbiska system styr stora delar av kroppens nerv- och hormonsystem. Det är centra för känslor, minnen, kreativitet och instinkter. Genom doften från de eteriska oljorna kan vi stimulera olika känslor hos oss, oljorna kan till exempel verka upplyftande, skapa lugn och avspänning eller stimulera koncentrationsförmågan.

När oljorna masseras in i huden når de blodet, de går ut i kroppens vävnader och når sedan ut till cellerna i kroppen. Det påverkar bland annat cellernas förnyelse, kan minska muskelvärk och ge ökad blodcirkulation.

Varje olja har också sin egen unika energivibration och kan användas som ett sätt att öppna upp olika delar av ditt inre. Genom yoga, meditation och eteriska oljor så utforskar vi kroppens inre landskap.

Några av fördelarna med eteriska oljor:
-Förbättrad mental klarhet
-Lindrar stress och ångest
-Minskar sömnproblem
-Minskad muskel och ledvärk

Till schemat